Crispy chili chicken med salladslök och sesamfrön
20-30
Laktosfri

Crispy chili chicken med salladslök och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Woksås

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
1½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vatten
1 msk
Majsstärkelse
½ tsk

Crispy chili chicken

Salladslök
1 förp
Röd chili
1 st
Röd paprika
2 st
Grön paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Majsstärkelse
1 ½ påse
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 635 kcal
  • Fett 11 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Skala och finriv ingefära (ca 1 tsk) och vitlök. Lägg i en skål och blanda med socker, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja, vatten och majsstärkelse. Ställ åt sidan.
  3. Förberedelse crispy chicken: Skär salladslök och röd chili i tunna skivor. Strimla röd och grön paprika. Skär kycklingfilè i tunna strimlor. Lägg kycklingen i en rymlig bunke och blanda med japansk soja. Tillsätt majsstärkelse och blanda runt, se till att all kyckling blir panerad i majsstärkelsen. 
  4. Crispy chicken: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min, eller tills den är frasig och genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper. Spara stekpannan.
  5. Tillsätt eventuellt lite extra olja till den använda stekpannan. Fräs paprika, salladslök och röd chili ca ½ min. Tillsätt den stekta kycklingen och woksåsen, koka ihop allt ytterligare ½-1 min.
  6. Toppa kycklingwoken med sesamfrö och servera med jasminris.