Krispig fisk med remouladsås och grönsaksplock
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Krispig fisk med remouladsås och grönsaksplock

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Krispig fisk

Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
1 dl
Majspanering
1 förp
Neutral olja

Grönsaksplock

Morot
1 st
Snackgurka
1 förp
Grönt äpple
1 st

Till servering

Potatis
400 g
Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 648 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten
  2. Grönsaksplock: Skala morot. Skär morot och snackgurka i stavar. Klyfta äpple.
  3. Krispig fisk: Krydda sejrygg med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panering på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panering. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Servera den krispiga fisken med remouladsås, kokt potatis och grönsaksplock.