Italiensk salsicciakebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja
15-20

Italiensk salsicciakebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Pitabröd

Pitabröd (Vete)
2 st

Tomatsallad

Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Citrondressad kål

Strimlad vitkål
250 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Salsiccia kebab

Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pitabröd: Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Värm pitabröden till servering.
  2. Tomatsallad: Tärna tomat. Skiva rödlök tunt. Hacka bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
  3. Citrondressad kål: Lägg strimlad vitkål i en bunke. Blanda med pressad citronsaft, lite olivolja och salt. Vänd ner bladpersilja.
  4. Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Salsiccia kebab: Forma salsicciafärsen till 4 avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills biffarna är helt genomstekta.
  6. Servera pitabröd fyllda med salsicciakebab, citrondressad kål, tomatsallad och vitlökssås.