Raggmunk med bacon, lingon och spetskålssallad
35-45

Raggmunk med bacon, lingon och spetskålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • salt
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Raggmunk

Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Smör (Mjölk)

Äpple- och spetskålsallad

Spetskål
1 st
Rödlök
1 st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Bacon

Bacon
1 förp

Till servering

Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 808 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!

  1. Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen. 
  2. Raggmunk: Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten. 
  3. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 1 1/2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på plåten i ugnen och varmhåll fram till servering.
  4. Äpple- och spetskålssallad: Strimla spetskål tunt. Skiva rödlök tunt. Tärna rött äpple. Blanda allt i en salladsskål med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Bacon: Stek bacon i den använda stekapannan ca 4 min, tills den är knaprig. Låt rinna av på lite hushållspapper till servering. 
  6. Servera raggmunk med krispigt bacon, rårörda lingon och äpple- och spetskålssallad.