Pizza med tacostekt kalkonfärs och mozzarella
20-30

Pizza med tacostekt kalkonfärs och mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Tacofärs

Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
⅓ påse
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Tomatsalsa
1 förp

Pizza

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Pizzabottnar (Vete)
1 förp
Bakplåtspapper

Kålsallad

Coleslawmix
1 förp
Neutral olja
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 961 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Behöver du grädda pizzorna i omgångar? Dela de färdiggräddade pizzorna i bitar och ät under tiden resterande är i ugnen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tacofärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, three spices och salt, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten och tomatsalsa. Låt koka ihop ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
  3. Pizza: Grovriv mozzarella. Lägg pizzabottnar på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela tacofärsen över pizzorna och toppa med riven mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen ca 8 min, tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tillagningstiden. 
  4. Kålsallad: Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner lite neutral olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera tacopizza med kålsallad.