Linguinepasta med köttfärssås, zucchini och citron
15-20
Laktosfri

Linguinepasta med köttfärssås, zucchini och citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • pastavatten

Köttfärssås med zucchini

Zucchini
¾ st
Citron
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
½ dl

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Pastavatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
  2. Förberedelser: Tärna zucchini smått. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesan.
  3. Köttfärssås med zucchini: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs, zucchini och lök på hög värme ca 6 min. Sänk till medelvärme. Blanda ner  pressad vitlök, torkad salvia, kinesisk soja och vatten. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
  4. Vänd ner linguine, rivet citronskal och det sparade kokvattnet i grytan med köttfärssås. Servera med babyspenat och riven parmesan.