Tantamen ramen med tahini, nudlar, sesamstekt fläskfärs och böngroddar
30-40
Laktosfri

Tantamen ramen med tahini, nudlar, sesamstekt fläskfärs och böngroddar

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Chiliolja

Chili flakes
½ tsk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Neutral olja
½ msk

Buljong

Vatten
9 dl
Kycklingbuljong
2 påse
Tahini (Sesamfrön)
3 msk
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp

Sojaägg

Ägg (Ägg)
2 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk

Sesamstekt fläskfärs

Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Salladslök
½ förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Salt
1 krm

Topping

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salladslök
½ förp
Pak choy
1 st
Böngroddar
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 957 kcal
  • Fett 61 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Chiliolja: Mortla sönder chili flakes och lägg i en liten skål. Blanda ihop med sesamolja och neutral olja.
  2. Buljong: Koka ihop vatten och kycklingbuljong i en kastrull.
  3. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Lägg över i en liten skål.
  4. Sojaägg: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 6 ½ min. Spola kallt. Skala och halvera äggen. Lägg på ett fat och ringla japansk soja över.
  5. Förberedelse: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär all salladslök i tunna skivor. Dela pak choy på längden i fyra avlånga klyftor.
  6. Fläskfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs, vitlök och ingefära ca 5 min. Krydda med salt. Tillsätt hälften av salladslöken, sesamolja och japansk soja. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är knaperstekt.
  7. Förbered 2 skålar med riktigt varmt vatten så att buljong och nudlar håller sig varma länge. Häll av vattnet från skålarna när det börjar närma sig servering.
  8. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg pak choy och böngroddar i en sil doppa ner i det kokande vattnet ca 1 min. Spola sedan i kallt vatten. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen i samma vatten.
  9. Vispa ihop tahini och chiliolja direkt i skålarna. Häll över kokhet buljong och vispa så att buljongen blir krämig. Lägg ner nudlarna och toppa med knaperstekt fläskfärs, böngroddar, pak choy, sojaägg, salladslök och sesamfrön.