Chicken Karaage med vitkålssallad, rostade sesamfrön och citron
30-40
Laktosfri

Chicken Karaage med vitkålssallad, rostade sesamfrön och citron

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Jasminris

Jasminris
135 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
1 krm

Chicken Karaage

Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ dl
Kycklinglårfilé
300 g
Potatismjöl
2 dl
Neutral olja

Sesam- och vitkålssallad

Vitkål
300 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Majonnäs (Ägg)
1 dl
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 1010 kcal
  • Fett 62 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Tillsätt jasminris och sänk värmen till låg värme. Koka under lock ca 10 min.
  2. Chicken Karaage: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär kycklinglårfilé i 4 bitar per filé. Lägg ner kycklingen i sojablandningen och låt marinera  minst 15 min (men gärna lite längre).
  3. Sesam- och vitkålssallad: Rosta sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Skär vitkålen supertunt och lägg i iskallt vatten, då blir den krispig. Låt stå till servering. 
  4. Chicken Karaage: Häll av marinaden på kycklingen i ett durkslag. Lägg potatismjölet i en bunke och vänd ner kycklingen en i taget så att det blir fina torra bitar, lägg sedan på ett fat. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta (till ca 170°C). Fritera några kycklingbitar i taget ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  5. Sesam- och vitkålssallad: Häll av vattnet från vitkålen och lägg den i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med de rostade sesamfröna.
  6. Skär citronen i klyftor. Servera friterad kyckling med nykokt jasminris, vitkålsallad, majonnäs och citron.