Spaghetti med gochujang, stekt ägg och salladslök
20-30
Vegetariskt

Spaghetti med gochujang, stekt ägg och salladslök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • pastavatten

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g

Gochujangsås

Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
25 g
Pastavatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Gochujangpasta
1 msk
Citron
½ st

Till servering

Ägg (Ägg)
2 st
Salladslök
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
  2. Förberedelse: Kvarta champinjoner. Finhacka vitlök. Skär salladslök i tunna skivor. Häll av majsen och finriv parmesanost.
  3. Koka spaghetti ca 3 minuter kortare än anvisningen (den ska vara riktigt al dente). Spara ca 2 ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
  4. Stek ägg i en stekpanna med lite olja. Krydda med lite salt.
  5. Gochujangsås: Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek vitlök och champinjoner ca 2 min. Blanda ner gochujangpasta, vispgrädde och hälften av pastavattnet. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner den kokta spaghettin, majs och hälften av parmesanosten. Blanda runt och späd med mer pastavatten till en krämig pasta, låt allt koka ihop ca 3 min eller tills pastan känns klar. Smaka av med pressad citron och salt.
  6. Lägg upp krämig pasta i tallrikar och toppa med salladslök och stekt ägg. Servera direkt!