Stekt fläskkarré rostade rotfrukter och äpple
20-30
Lägre pris
Laktosfri

Stekt fläskkarré rostade rotfrukter och äpple

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Rostade rotfrukter

Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt

Fläskkarré med skysås

Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Neutral olja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Rött äpple
1 st

Basmatiris

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Klyfta morot och palsternacka, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Fläskkarré med skysås: Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme.
  5. Pudra vetemjöl över pannan. Rör ner vatten, kycklingbuljong, torkad timjan, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
  6. Tärna äpple och strö över pannan med fläskkarré. Servera med nykokt ris och rostade rotfrukter.