Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt
20-30
Lägre pris
Vegetariskt

Morotssoppa med rostade kikärtor och limeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper

Morotssoppa

Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt

Kikärtskrutonger

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm

Limeyoghurt

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Morotssoppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
  3. Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. 
  4. Kikärtskrutonger: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, neutral olja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
  5. Limeyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med matyoghurt och salt i en skål. 
  6. Morotssoppa: Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen. 
  7. Toppa morotsoppan med kikärtskrutonger. Servera med surdegspavé och en klick limeyoghurt.