Fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad
30-40
Lägre pris
Laktosfri

Fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vitvinsvinäger
  • olivolja

Potatispuré

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Fläskwallenbergare

Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp

Äppelsallad

Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Torkad salvia
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 621 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Fläskwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
  4. Äppelsallad: Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mixsallad. 
  5. Servera fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad.