Hoisinkyckling med pak choy, sesammajonnäs och jasminris
15-20
Laktosfri

Hoisinkyckling med pak choy, sesammajonnäs och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Till servering

Jasminris
135 g
Koriander
20 g

Sesammajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Salt
½ krm

Hoisinkyckling

Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Vatten
⅓ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Rödlök
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 723 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja och salt i en skål.
  3. Förberedelse: Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
  4. Hoisinkyckling: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 3 min. Tillsätt pak choy, rödlök, pressad vitlök, hoisinsås, vatten och kinesisk soja. Låt sjuda ca 2 min.
  5. Servera hoisinkyckling med jasminris och sesammajonnäs. Toppa med koriander.