Soja- och ingefärsstekt kyckling med sesasmwokade risnudlar
30-40
Laktosfri

Soja- och ingefärsstekt kyckling med sesasmwokade risnudlar

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • socker

Nudlar

Risnudlar
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Ingefära
½ bit
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Srirachasås
1 tsk
Neutral olja
Salt

Woksås

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
2 tsk

Grönt

Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 549 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr het stekpanna.

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten. 
  2. Förberedelser: Skala och finriv all ingefära. Skala och strimla morot och schalottenlök. Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt.
  3. Kyckling: Skär kycklingfilé på längden och lägg i en bunke. Blanda ner hälften av ingefäran, kinesisk soja och srirachasås. Låt stå till punkt 5.
  4. Woksås: Lägg resten av ingefäran och pressad vitlök i en skål. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och srirachasås (efter egen smak).
  5. Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling ca 7 min runt om, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med lite salt. Lägg på ett serveringsfat och täck med lock eller folie. Spara stekpannan.
  6. Hetta upp lite neutral olja i en den sparade stekpannan. Fräs morot, schalottenlök och broccoli ca 3 min. Lägg i avhällda nudlar och woksås. Koka ihop och låt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite japansk soja. 
  7. Servera sesamwokade nudlar med grönsaker och kyckling. Toppa med sesamfrön (se tips!).