Tuna fishcakes med chili, koriander, sweet chilimajonnäs och mangosalsa
30-40
Laktosfri

Tuna fishcakes med chili, koriander, sweet chilimajonnäs och mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • neutral olja
  • salt

Sweet-chilimajonnäs

Majonnäs (Ägg)
¼ dl
Sweet chilisås
½ förp

Tuna fishcakes

Röd chili
½ st
Tonfisk i olja (Fisk)
1 förp
Koriander
10 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Ströbröd (Vete)
1 förp
Panko (Vete)
Neutral olja

Mangosalsa

Röd chili
½ st
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm

Till servering

Mixsallad
30 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 731 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sweet-chilimajonnäs: Blanda majonnäs och sweet-chilisås i en skål.
  2. Förberedelser: Hacka röd chili till fishcakes och mangosalsan. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Om du önskar en mildare smak, ta bort kärnhuset och de vita hinnorna. 
  3. Tuna fishcakes: Häll av tonfisk. Hacka koriander. Lägg fisken i en bunke och finfördela med en gaffel. Tillsätt hälften av den hackade chilin, koriander, ägg, pressad vitlök, japansk soja och ströbröd. Blanda ordentligt. Forma till 8 biffar. Häll panko på en tallrik. Vänd biffarna i panko. Låt stå till punkt 5.
  4. Mangosalsa: Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från halva limen. Skala och tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner resten av den hackade chilin, pressad vitlök, neutral olja och salt.
  5. Tuna fishcakes: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fishcakes ca 3 min per sida, tills de är krispiga.
  6. Klyfta resten av den använda lime och värm tortillabröden. Servera tuna fishcakes i tortillabröd med mangosalsa, mixsallad, sweet-chilimajonnäs och limeklyfta.