Lasagne al forno med grönsallad
35-45
4,2 kg CO2e

Lasagne al forno med grönsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl

Köttfärssås

Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 förp
Örtmix
½ förp
Kycklingbuljong
1 påse

Bechamelsås

Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
3 dl
Vatten
½ dl
Svartpeppar
Salt

Lasagne al forno

Lasagneplattor (Ägg, Vete)
ca 150 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Låt gärna lasagnen stå en stund innan ni skär upp den!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Köttfärssås: Hacka gul lök. Skala och grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  3. Tillsätt gul lök, riven morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, örtmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Bechamelsås: Smält lite smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk och vatten, lite i taget. Koka upp och sjud under omrörning ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Lasagne al forno: Smörj en ugnsform (ca 15x20 cm) och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Finriv parmesanost över och gratinera mitt i ugnen ca 15 min, eller tills lasagnen fått fin färg.
  6. Servera lasagne al forno med mixsallad.