Skomakarlåda med fläskkotlett, purjolök och knaperstekt bacon
30-40
1,1 kg CO2e

Skomakarlåda med fläskkotlett, purjolök och knaperstekt bacon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker
  • balsamvinäger

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Knaperstekt bacon

Tärnat bacon
½ förp

Smörstekt purjolök

Purjolök
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Stekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Skysås

Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Socker
¾ tsk
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
⅓ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 586 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Potatismos: Häll av potatisen. Värm mjölk och smör. Blanda ner mjölkblandningen i kastrullen med potatis och vispa ihop till ett mos med elvisp eller ballongvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Knaperstekt bacon: Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
  4. Smörstekt purjolök: Dela purjolök på längden och skölj noggrant. Skär purjolöken i mindre bitar. Stek i en stekpanna med lite smör ca 5 min på medelvärme. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
  5. Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och täck med folie. Låt stekpannan stå till skysåsen.
  6. Skysås: Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, balsamvinäger, socker och köttbuljong i den heta pannan. Låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka kotletterna i skyn och bräsera ytterligare ca 2 min, tills kotletterna är helt genomstekta.
  7. Lägg upp potatismos på tallrikar. Lägg stekt fläskkotlett på moset. Toppa med skysås, smörstekt purjolök och bacon.