Cassoulet - fransk salsicciagryta med tomat, fänkål och timjangratinerat surdegsbröd
25-35
0,9 kg CO2e
Laktosfri

Cassoulet - fransk salsicciagryta med tomat, fänkål och timjangratinerat surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
  • smör
  • bakplåtspapper

Cassoulet - salsicciagryta

Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Timjan
10 g

Timjansmör

Timjan
10 g
Smör (Mjölk)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Timjangratinerat surdegsbröd

Surdegspavé (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 649 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelse: Skär fänkål och röd paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök. Häll av små vita bönor.
  3. Cassoulet: Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs salsicciafärs ca 3 min. Tillsätt fänkål, röd paprika, gul lök och pressad vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt små vita bönor och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar.
  4. Timjansmör: Finhacka timjan och lägg på ett fat. Tillsätt smör, pressad vitlök och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
  5. Timjangratinerat surdegsbröd: Halvera surdegspavé. Bred på timjansmör och lägg brödhalvorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen ca 6 min.
  6. Finhacka resten av timjanen och blanda ner i grytan. Servera salsicciagryta med timjangratinerat surdegsbröd.