Pannbiff med sötsyrlig rostad vitlökssky, rotfrukter och ruccola
30-40
2,2 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiff med sötsyrlig rostad vitlökssky, rotfrukter och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker

Rostade rotfrukter

Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 krm

Pannbiff

Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Panko (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Olivolja

Rostad vitlökssky

Vitlök
3 klyfta
Smör (Mjölk)
10 g
Torkad timjan
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Balsamvinäger
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Socker
¾ msk
Köttbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 661 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Skär småpotatis, morot och palsternacka i jämnstora klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg på 3 vitlöksklyftor med skalet på (används till vitlöksskyn). Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min. Ta ut vitlöken efter ca 15 min.
  3. Pannbiff: Lägg blandfärs i en bunke och blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, panko och mjölk. Forma till 2 pannbiffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta. 
  4. Rostad vitlökssky: Smält smör i en kastrull och fräs torkad timjan ca 20 sek. Pudra över vetemjöl och vispa ner balsamvinäger, vatten, socker och köttbuljong. Skala den rostade vitlöken och lägg ner i såsen. Mixa slätt med stavmixer. Koka ca 4 min.
  5. Grovhacka ruccola. Blanda ruccolan och lite chili flakes med de rostade rotfrukterna. Servera med pannbiffar och sötsyrlig rostad vitlökssky.