Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön
30-40
0,9 kg CO2e

Buldak - Koreansk eldkyckling med päronsallad och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Till servering

Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Jasminris
135 g

Ingefärssås

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Srirachasås
⅓ förp
Socker
1 msk

Eldkyckling

Rödlök
½ st
Kycklingfilé
300 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Neutral olja
Salt
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk

Päronsallad

Päron
1 st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har ni ingen stekpanna som tål ugnsvärme? Lägg då över den stekta kycklinggrytan i en ugnsform och gratinera.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Till servering: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. 
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ingefärssås: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger, srirachasås (efter smak) och socker.
  5. Eldkyckling: Klyfta rödlök tunt. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek kycklingen ca 4 min. Krydda med lite salt. Tillsätt rödlök, ingefärssås och vatten. Blanda ut majsstärkelse med lika delar kallt vatten och vispa ner i pannan, låt sjuda ca 3 min. 
  6. Bryt mozzarella i bitar och strö över kycklingpannan. Ställ in hela stekpannan i övre delen av ugnen och gratinera ca 7 min. 
  7. Päronsallad: Finstrimla päron och rödlök. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och lite salt. Toppa med hälften av de rostade sesamfröna.
  8. Strö resten av sesamfröna över kycklingpannan. Servera med jasminris och päronsallad.