Tacokryddade kycklingben med salsagurt och ris
20-30
Utan gluten

Tacokryddade kycklingben med salsagurt och ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tacokyckling

Kycklingben
1 förp
Olivolja
Three spices
½ påse
Chili flakes
½ tsk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm

Ris

Basmatiris
135 g

Till servering

Gurka
1 st
Majs
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tomatsalsa
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 682 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tacokyckling: Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och blanda med lite olivolja, three spices, chili flakes (efter egen smak), salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, till kycklingen är helt genomstekt.
  3. Ris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär gurka i mindre bitar. Häll av majs. Blanda matyoghurt och tomatsalsa i en skål (eller servera dem separat). 
  5. Servera tacokyckling med basmatiris, gurka, majs, salsagurt och mixsallad.