Vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, bulgur och ajvar relish
30-40
Laktosfri

Vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, bulgur och ajvar relish

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Vitlöksbakade kycklinglår

Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Persillade (Svaveldioxid)
⅔ påse
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm

Bulgur

Bulgur (Vete)
125 g

Kålsallad

Coleslawmix
1 förp
Persillade (Svaveldioxid)
⅓ påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Till servering

Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en stektermometer!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Vitlöksbakade kycklinglår: Lägg kycklinglår på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  3. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Kålsallad: Lägg coleslawmix i en skål. Blanda med persillade och lite olivolja. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
  5. Servera vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, cocktailtomater, bulgur och ajvar relish.