Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème
30-40
Utan gluten

Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar

Örtrostad kyckling

Kycklinglår
1 förp
Örtmix
¾ förp
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st

Rostade rotfrukter

Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g

Persilladecrème

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 757 kcal
  • Fett 36 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, skär de rostade rotfrukterna i mindre delar innan de blandas med ajvar relish!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Örtrostad kyckling och rotfrukter: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg kycklingen i mitten på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta morot, palsternacka och potatis. Lägg allt runtom kycklingen på ugnsplåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 35-40 min, tills rotfrukterna är mjuka och kycklingen är helt genomstekt. 
  3. Persilladecrème: Blanda yoghurt, persillade och salt i en liten skål.
  4. Blanda rotfrukterna med ajvar relish (se tips!) och toppa med ruccola. Servera tillsammans med örtkryddad kyckling och persilladecrème.