Citronrostade morötter med haselnötsdukkah, quinoa och hummus
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Citronrostade morötter med haselnötsdukkah, quinoa och hummus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten

Citronrostade morötter

Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Citron
½ st

Hummus

Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk

Dukkah

Hackade hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm

Till servering

Quinoamix
125 g
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 583 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Citronrostade morötter: Lägg morötter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så morötterna får fin färg. 
  3. Förberedelse: Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen. Halvera och pilla ur kärnorna ur granatäpplet. 
  4. Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränner! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, vatten, spiskummin och salt. Mixa slät med en stavmixer.
  5. Dukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hackade hasselnötter och sesamfrön ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
  6. Citronrostade morötter: Pressa citronsaft över morötterna. 
  7. Servera quinoa i två djupa tallrikar. Toppa med hummus, citronrostade morötter, dukkah, granatäppelkärnor och bladpersilja.