Paprika- och sötpotatissoppa med chimichurri och bocadillos
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Paprika- och sötpotatissoppa med chimichurri och bocadillos

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Paprika- & sötpotatissoppa

Sötpotatis
1 st
Limesaft
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Röd paprika
1 st
Silverlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar

Chimichurri

Silverlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Limeskal
½ st
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm

Koriander spread

Små vita bönor
1 förp
Lime, skal+saft
½ st
Koriander
20 g
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk

Bocadillos

Surdegspavé (Vete)
2 st
Frömix
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 655 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta frömix i en torr och het stekpanna tills den är gyllene!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Paprika- och sötpotatissoppa: Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja. Halvera och kärna ur röd paprika. Lägg paprikan på plåten och rosta allt mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Chimichurri: Finhacka silverlök, bladpersilja och vitlök. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara hälften till steg 4). Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, rödvinsvinäger, chili flakes och salt. 
  4. Koriander spread: Häll av och skölj små vita bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt limeskal, koriander, olivolja och salt. Mixa slätt med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten för en lösare konsistens.
  5. Bocadillos: Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Skär upp brödet och fyll med koriander spread och lite chimichurri. Toppa med lite frömix (se tips!).
  6. Paprika- och sötpotatissoppa: Skiva silverlök och vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 3 min.
  7. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite mer vatten om soppan blir för tjock. Tillsätt pressad saft från den använda limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  8. Toppa paprika- och sötpotatissoppa med resten av chimichurrin. Servera med bocadillos.