Tomatsoppa med färsk oregano och quesadillas
20-30
Vegetariskt

Tomatsoppa med färsk oregano och quesadillas

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsoppa

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Oregano
10 g

Grönsaksstavar

Morot
2 st
Gurka
1 st

Quesadillas

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 703 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tomatsoppa: Hacka bananschalottenlök och tärna tomat grovt. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré hastigt. 
  2. Tillsätt de tärnade tomaterna, krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
  3. Ta soppan från värmen och rör ner créme fraiche. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
  4. Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
  5. Quesadillas: Lägg upp hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela riven mozzarella och lite salt över bröden. Lägg på de resterande bröden som lock. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Värm bröden ca 1 min per sida så att osten smälter något. 
  6. Plocka blad från oregano. Skär quesadillas i mindre bitar. Toppa tomatsoppan med oregano. Servera med quesadillas och grönsaksstavar.