Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Marockansk linssoppa med sesambröd och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Linssoppa

Röda linser
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
6 dl
Ras el hanout
½ msk
Pizzasås
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar

Sesambröd

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salt

Till servering

Tomat
2 st
Koriander
20 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 116 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Linssoppa: Skölj röda linser i kallt vatten. Finhacka bananschalottenlök, röd chili och vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och vitlök ca 3 min. Tillsätt linser och ras el hanout och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vatten, pizzasås och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills linserna är mjuka.
  4. Sesambröd: Dela surdegsbaguette på längden. Ringla över olivolja och strö på sesamfrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin färg.
  5. Tärna tomat. Grovhacka koriander. Rör ner hälften av koriandern och pressad citronsaft (ca 1 msk) i soppan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Toppa linssoppan med tomat och resten av koriandern. Servera med sesambröd.