30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Latinamerikansk sötpotatisplåt med avokadodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
Sötpotatisplåt
Sötpotatis
2 st
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Tomatsalsa
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
Avokadodressing
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 601 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Sötpotatisplåt: Tvätta och tärna sötpotatis. Klyfta rödlök. Häll av och skölj svarta bönor.
- Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk.
- Tomatsalsa: Tärna tomater. Finhacka rödlök och koriander. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och tillsätt pressad limesaft, olivolja och lite salt.
- Avokadodressing: Kärna ur avokado och gröp ur innanmätet. Lägg i en mixerbunke och tillsätt koriander, pressad limesaft och salt. Mixa slätt.
- Servera latinamerikansk sötpotatisplåt toppad med smulad fetaost, tomatsalsa och avokadodressing.