Latinamerikansk sötpotatisplåt med avokadodressing
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Latinamerikansk sötpotatisplåt med avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt

Sötpotatisplåt

Sötpotatis
2 st
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g

Tomatsalsa

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt

Avokadodressing

Avokado
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 601 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Sötpotatisplåt: Tvätta och tärna sötpotatis. Klyfta rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. 
  3. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk. 
  4. Tomatsalsa: Tärna tomater. Finhacka rödlök och koriander. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och tillsätt pressad limesaft, olivolja och lite salt. 
  5. Avokadodressing: Kärna ur avokado och gröp ur innanmätet. Lägg i en mixerbunke och tillsätt koriander, pressad limesaft och salt. Mixa slätt. 
  6. Servera latinamerikansk sötpotatisplåt toppad med smulad fetaost, tomatsalsa och avokadodressing.