Kinesisk nudelwok med pannoumi, koriander och sesamfrön
15-20
Vegetariskt

Kinesisk nudelwok med pannoumi, koriander och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt

Kinesisk nudelwok

Broccoli
1 st
Morot
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Salt
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp

Till servering

Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 691 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid, strimla pannoumin i mindre bitar.

  1. Förberedelser: Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skär broccoli i små buketter och skriva stammen tunt. Skala och strimla morot.
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen. Klipp dem några gånger med en sax.
  3. Kinesisk nudelwok: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Woka morot och broccoli ca 3 min. Krydda med lite salt. Blanda ner kinesisk wok- och dippsås och soja- och ingefärssås, sjud ca 1 min. Blanda grönsakswoken med nudlarna i kastrullen. Skölj och torka ur stekpannan. 
  4. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek pannoumi (se tips!) på hög värme ca 1 min per sida, tills det fått fin färg. Krydda med lite salt.
  5. Skär lime i klyftor. Servera kinesisk nudelwok med limeklyfta. Toppa med pannoumi, koriander och sesamfrö.