Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
Kinesisk nudelwok
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Salt
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Till servering
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 691 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid, strimla pannoumin i mindre bitar.
- Förberedelser: Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skär broccoli i små buketter och skriva stammen tunt. Skala och strimla morot.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen. Klipp dem några gånger med en sax.
- Kinesisk nudelwok: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Woka morot och broccoli ca 3 min. Krydda med lite salt. Blanda ner kinesisk wok- och dippsås och soja- och ingefärssås, sjud ca 1 min. Blanda grönsakswoken med nudlarna i kastrullen. Skölj och torka ur stekpannan.
- Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek pannoumi (se tips!) på hög värme ca 1 min per sida, tills det fått fin färg. Krydda med lite salt.
- Skär lime i klyftor. Servera kinesisk nudelwok med limeklyfta. Toppa med pannoumi, koriander och sesamfrö.