Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
25-35
Laktosfri

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja

Spetskålssallad

Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Chili flakes
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majonnäs (Ägg)
½ dl

Tonkatsu

Fläskkotlett
300 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Panko (Vete)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 930 kcal
  • Fett 43 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de fått fin färg.
  3. Spetskålsslaw: Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med  socker, chili flakes, vitvinsvinäger, japansk soja, majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
  4. Tonkatsu: Skär fläskkotlett i två skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt.
  6. Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.