Örtstekt kyckling med rostade rödbetor, fetaost och persilja
15-20

Örtstekt kyckling med rostade rödbetor, fetaost och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • balsamvinäger

Rostade rödbetor

Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Balsamvinäger
1 msk

Örtstekt kyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Olivolja

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 524 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostade rödbetor: Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Örtstekt kyckling: Krydda kycklinglårfilé med örtmix och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Smula fetaost och grovhacka bladpersilja. Blanda de rostade rödbetorna med balsamvinäger, smulad fetaost och persilja. Servera med bulgur och örtstekt kyckling.