Sweet chililax med broccoli
20-30
Laktosfri
10
Points®värde per portion

Sweet chililax med broccoli

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt

Till servering

Jasminris
1 dl
Salladslök
½ förp

Sweet chililax med broccoli

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Sweet chilisås
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vatten
2½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1+1 tsk
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla all salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen. 
  3. Lägg ingefära, vitlök och det vita från salladslöken i en skål. Blanda ner sweet chilisås, japansk soja och vatten till en sås.
  4. Sweet chililax med broccoli: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna och stek laxfilé runt om, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ca 3 min. Ös laxen några gånger med såsen under tiden, tills fisken är klar.
  5. Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 3 min, tills den har fått fin färg. Vänd ner broccolin i laxpannan.
  6. Servera sweet chililax och broccoli med jasminris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.