Pasta all'arrabbiata med fetaost, ruccola och valnötter
20-30
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Pasta all'arrabbiata med fetaost, ruccola och valnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Arrabbiatasås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Valnötter (Valnötter)
15 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Ruccola
30 g

Aubergine

Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
  2. Arrabbiatasås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, chili flakes, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.  
  3. Till servering: Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Aubergine: Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg. 
  5. Till servering: Grovhacka valnötter. Smula fetaost. 
  6. Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola.