Ramensoppa med nudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Ramensoppa med nudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Tillbehör

Ägg (Ägg)
2 st
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp

Ramenbuljong

Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
10 g
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse

Sesamstekt broccoli

Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela. 
  2. Ramenbuljong: Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering). 
  3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
  5. Sesamstekt broccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min. Slå på japansk soja och vänd ner sesamfrön. Fräs ytterligare ca 1 min. 
  6. Fördela nudlar, ägghalvor och sesamstekt broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med koriander!