Ramensoppa med nudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Tillbehör
Ägg (Ägg)
2 st
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Ramenbuljong
Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
10 g
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Sesamstekt broccoli
Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela.
- Ramenbuljong: Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering).
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Sesamstekt broccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min. Slå på japansk soja och vänd ner sesamfrön. Fräs ytterligare ca 1 min.
- Fördela nudlar, ägghalvor och sesamstekt broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med koriander!