Tikka masala med linser och pannoumi
25-35
Utan gluten
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Tikka masala med linser och pannoumi

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Linsgryta

Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Pannoumi, (75g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Ingefära
1 bit
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Torra röda linser
½ förp
Garam masala
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st

Till servering

Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Tärna röd paprika och pannoumi. Skala och finriv ingefära.
  3. Linsgryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek gul lök och röd paprika ca 1 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, minifraiche, krossade tomater, linser, riven ingefära och garam masala. 
  4. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills linserna är mjuka. Spä eventuellt med lite vatten om grytan känns tjock. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek pannoumitärningarna på hög värme ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner osten i linsgrytan.
  6. Grovhacka koriander. Servera linsgryta med basmatiris och toppa med koriander.