Fiskburgare med lime, koriander och mangoyoghurt
25-35
9
Points®värde per portion

Fiskburgare med lime, koriander och mangoyoghurt

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Fiskburgare

Lime, (limeskal)
1 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Srirachasås
½ förp
Salt
½ tsk
Neutral olja
1 tsk

Mangosås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mango chutney
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Lime, (limesaft)
Salt

Till servering

Röd paprika
½ st
Rödlök
½ st
Snackgurka
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Stek gärna ett litet smakprov på den kryddade färsen. Öka sedan kryddning efter smak.

  1. Fiskburgare: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, clariasfärs, srirachasås (börja ev med mindre mängd sriracha, se tips!) och salt. Blanda väl och forma till 2 burgare.
  2. Mangosås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med mango chutney, pressad vitlök och lite pressad limesaft från den använda limen. Smaka av med lite salt.
  3. Fiskburgare: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  4. Till servering: Skiva röd paprika och rödlök. Skär snackgurka i stavar.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  6. Fyll hamburgerbröd med ruccola, fiskburgare, röd paprika, rödlök och mangosås. Servera med gurkstavar.