Teriyaki wok med blandfärs, pak choy, sesamfrön och koriander
20-30
Laktosfri

Teriyaki wok med blandfärs, pak choy, sesamfrön och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt

Teriyaki wok

Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Pak choy
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
½ dl
Salt

Till servering

Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 658 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en het och torr stekpanna!

  1. Förberedelser: Strimla gul lök och röd paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Skala och finriv ingefära.
  2. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Teriyaki wok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka blandfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt gul lök, röd paprika, ingefära och pressad vitlök, woka ytterligare ca 2 min.
  4. Tillsätt teriyakisås, japansk soja och vatten. Koka upp och sjud ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Blanda ner pak choy och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft. 
  5. Till servering: Grovhacka koriander och klyfta resten av limen.
  6. Servera teriyaki wok med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och sesamfrön (se tips!).