Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs
20-30
Laktosfri

Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

Jasminris
135 g

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk

Vietnamesisk spetskålsallad

Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Spetskål
1 st
Morot
1 st

Ponzustekt fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 833 kcal
  • Fett 39 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  3. Dressing till spetskålssallad: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
  4. Vietnamesisk spetskålssallad: Skiva spetskål så tunt som möjligt. Skala och strimla morot. Lägg allt i bunken med dressing, blanda runt ordentligt (gärna med händerna).
  5. Förberedelse fläskkarré: Strimla fläskkarrè och lägg i en bunke. Blanda köttet med salt och majsstärkelse. 
  6. Ponzustekt fläskkarré: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt och har fått en fin stekyta. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper. Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, så att köttet blir glansigt och karamelliserat. Strö sesamfrö över köttet.
  7. Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.