Pankostekta fishcakes med majs- och fetaostsalsa, srirachadressing och koriander
30-40

Pankostekta fishcakes med majs- och fetaostsalsa, srirachadressing och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • neutral olja
  • socker
  • salt

Till servering

Jasminris
135 g

Srirachadressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk

Majs- och fetaostsalsa

Koriander
10 g
Jalapeño
½ st
Majs
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g

Fishcake

Lime, zest
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Neutral olja

Limedressad rödkål

Rödkål
300 g
Lime, saft
1 st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 826 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ännu frasigare fishcakes! Dubbelpanera biffarna istället, det vill säga vänd dem i vetemjöl och ägg innan du panerar med panko.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Srirachadressing: Blanda matyoghurt, srirachasås, japansk soja och sesamolja i en skål.
  3. Majs- och fetaostsalsa: Finhacka koriander. Strimla jalapeno tunt (för en mildare salsa, ta bort frö och fröfäste från chilin). Häll av majs och smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop.
  4. Fishcake: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka koriander. Lägg allt i en bunke tillsammans med pressad vitlök, ägg, 2 msk panko, japansk soja, sesamolja och clariasfärs. Blanda ihop färsen ordentligt. Forma till ca 4 små biffar. Lägg resten av pankon på en tallrik och panera biffarna på bägge sidor.
  5. Limedressad rödkål: Skär rödkål tunt med en vass kniv eller hyvla med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med pressad saft från den använda limen, socker och salt.
  6. Fishcake: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade biffarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  7. Servera nystekta fishcakes med srirachadressing, majs- och fetaostsalsa, limedressad rödkål och jasminris.