30-40
Pankostekta fishcakes med majs- och fetaostsalsa, srirachadressing och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- neutral olja
- socker
- salt
Till servering
Jasminris
135 g
Srirachadressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Majs- och fetaostsalsa
Koriander
10 g
Jalapeño
½ st
Majs
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Fishcake
Lime, zest
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Neutral olja
Limedressad rödkål
Rödkål
300 g
Lime, saft
1 st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 826 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
För ännu frasigare fishcakes! Dubbelpanera biffarna istället, det vill säga vänd dem i vetemjöl och ägg innan du panerar med panko.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Srirachadressing: Blanda matyoghurt, srirachasås, japansk soja och sesamolja i en skål.
- Majs- och fetaostsalsa: Finhacka koriander. Strimla jalapeno tunt (för en mildare salsa, ta bort frö och fröfäste från chilin). Häll av majs och smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop.
- Fishcake: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka koriander. Lägg allt i en bunke tillsammans med pressad vitlök, ägg, 2 msk panko, japansk soja, sesamolja och clariasfärs. Blanda ihop färsen ordentligt. Forma till ca 4 små biffar. Lägg resten av pankon på en tallrik och panera biffarna på bägge sidor.
- Limedressad rödkål: Skär rödkål tunt med en vass kniv eller hyvla med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med pressad saft från den använda limen, socker och salt.
- Fishcake: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade biffarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Servera nystekta fishcakes med srirachadressing, majs- och fetaostsalsa, limedressad rödkål och jasminris.