30-40
Laktosfri
Utan gluten
Salviarostade kycklinglår med svamprisotto, parmesan och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
- smör
- svartpeppar
Salviabakade kycklinglår
Kycklinglår
570 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Torkad salvia
2 tsk
Svamprisotto
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör (Mjölk)
Risottoris
150 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Ruccolasallad
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 806 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Salviabakade kycklinglår: Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och torkad salvia. Tillaga mitt i ugnen 25-30 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Förberedelse risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Kvarta champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök.
- Svamprisotto: Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Ruccolasallad: Finstrimla rödlök och lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner riven parmesanost och en klick smör i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera salviarostad kyckling med svamprisotto och ruccolasallad.