Gazpacho med rostad paprika och fetaosttopping
20-30
Vegetariskt

Gazpacho med rostad paprika och fetaosttopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • sambal oelek
  • salt

Gazpacho

Rostad paprika
¾ burk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk

Fetaosttopping

Svarta bönor
1 förp
Rostad paprika
¼ burk
Bananschalottenlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Mandelspån (Mandel)
15 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 483 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandeln hastigt i en torr och het stekpanna!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Gazpacho: Häll av den rostade paprikan. Skär hälften av paprikan i mindre bitar (spara resten till steg 4). Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. 
  3. Lägg alla skurna grönsaker, vatten, vitvinsvinäger, olivolja, sambal oelek och salt i en rymlig bunke. Mixa allt till en slät soppa med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
  4. Fetaosttopping: Häll av och skölj svarta bönor. Tärna rostad paprika smått. Finhacka bananschalottenlök och bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
  5. Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med fetaosttopping och mandelspån (se tips!).