Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost
30-40
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Ugnsrostade grönsaker

Sötpotatis
½ st
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
125 g
Oregano
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Tärna sötpotatis och aubergine i ca 2x2 cm. Klyfta rödlök tunt.
  3. Ugnsrostade grönsaker: Lägg sötpotatis, aubergine, rödlök och cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med olivolja och lite salt. Lägg fetaosten i mitten av ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är klar och osten fått fin färg. 
  4. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan. 
  5. Blanda ner pastan i grönsakerna och tillsätt lite av pastavattnet. Blanda ordentligt tills det är krämigt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med blad av oregano.