Tagliatelle med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker
Sötpotatis
½ st
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Svartpeppar
Till servering
Tagliatelle (Vete)
125 g
Oregano
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelser: Tärna sötpotatis och aubergine i ca 2x2 cm. Klyfta rödlök tunt.
- Ugnsrostade grönsaker: Lägg sötpotatis, aubergine, rödlök och cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med olivolja och lite salt. Lägg fetaosten i mitten av ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är klar och osten fått fin färg.
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Blanda ner pastan i grönsakerna och tillsätt lite av pastavattnet. Blanda ordentligt tills det är krämigt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med blad av oregano.