Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt
30-40
9
Points®värde per portion

Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Indisk kyckling

Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Garam masala
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Yoghurtsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 msk

Till servering

Bulgur (Vete)
1 dl
Olivolja
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olivolja.
  2. Indisk kyckling: Hacka schalottenlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek lök och kyckling ca 3 min. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes (efter egen smak). Stek allt under omrörning ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Halvera cocktailtomater.
  4. Blanda ner bulgur och cocktailtomater i grytan. Låt allt bli varmt.
  5. Yoghurtsås: Blanda matyoghurt och mango chutney i en skål.
  6. Servera indisk kyckling- och bulgurpanna med yoghurtsås.