30-40
Utan gluten
Gremolatakyckling med grillad majs- och fetaostsalsa, gemsallad och citron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Rostad färskpotatis
Färskpotatis
400 g
Grillad majssalsa
Majskolvar
½ förp
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
På grillen
Kycklingfilé gremolata
300 g
Gemsallad
1 förp
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 672 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla? Byt ut grill-/stekpannan mot grillen istället. Tillaga gärna klart kycklingen på indirekt värme på grillen istället för i ugnen.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen (se tips!).
- Rostad färskpotatis: Lägg färskpotatis på en ugnsplåt (om de är stora, dela potatisen och blanda med lite olivolja och salt). Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
- Gremolatakyckling: Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla kycklingfilé gremolata ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Grillad majssalsa: Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla majskolv ca 5 min runt om, tills den fått fin färg. Skär bort majskornen från kolven med en vass kniv och lägg i en bunke, det gör inget om det blir lite större bitar. Tvätta lime i ljummet vatten, finriv det yttersta skalet och pressa saften i bunken med majs. Finhacka vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Grovhacka koriander och smula fetaost. Blanda ner allt i bunken med majs. Rör ner majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
- På grillen: Halvera gemsallad och citron. Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla citronen på snittytan ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Grilla salladen ca 1 min på snittytan.
- Servera gramolatakyckling med grillad majssalsa, rostad färskpotatis, grillad gemsallad och citron.