Gremolatakyckling med grillad majs- och fetaostsalsa, gemsallad och citron
30-40
Utan gluten

Gremolatakyckling med grillad majs- och fetaostsalsa, gemsallad och citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Rostad färskpotatis

Färskpotatis
400 g

Grillad majssalsa

Majskolvar
½ förp
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
2 krm
Svartpeppar

På grillen

Kycklingfilé gremolata
300 g
Gemsallad
1 förp
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 672 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Byt ut grill-/stekpannan mot grillen istället. Tillaga gärna klart kycklingen på indirekt värme på grillen istället för i ugnen.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen (se tips!).
  2. Rostad färskpotatis: Lägg färskpotatis på en ugnsplåt (om de är stora, dela potatisen och blanda med lite olivolja och salt). Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Gremolatakyckling: Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla kycklingfilé gremolata ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Grillad majssalsa: Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla majskolv ca 5 min runt om, tills den fått fin färg. Skär bort majskornen från kolven med en vass kniv och lägg i en bunke, det gör inget om det blir lite större bitar. Tvätta lime i ljummet vatten, finriv det yttersta skalet och pressa saften i bunken med majs. Finhacka vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Grovhacka koriander och smula fetaost. Blanda ner allt i bunken med majs. Rör ner majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
  5. På grillen: Halvera gemsallad och citron. Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla citronen på snittytan ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Grilla salladen ca 1 min på snittytan.
  6. Servera gramolatakyckling med grillad majssalsa, rostad färskpotatis, grillad gemsallad och citron.