Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- rödvinsvinäger
- olivolja
- svartpeppar
Salvia- och lökdressing
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
1 st
Torkad salvia
2 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Rödvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Pastasallad
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Salsicciakorv (Svaveldioxid)
1 förp
Casarecce (Vete)
200 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 762 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ta med pastasalladen på picknick? Kyl ner alla ingredienserna innan du blandar ihop salladen.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Salvia- och lökdressing: Finhacka vitlök och rödlök. Lägg i en salladsskål och blanda ner torkad salvia, socker, salt, rödvinsvinäger, olivolja och nymald svartpeppar.
- Pastasallad: Tärna tomat och blanda ner i dressingen. Halvera och skär fänkål i tunna skivor. Skär salsiccia i slantar.
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten när du häller av pastan.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia och fänkål ca 4 min tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda ner kall pasta, fänkålsstekt salsiccia och ruccola i skålen med tomat. Toppa med fetaost och frömix.