Pastasallad med fänkålsstekt salsicca, fetaost och frötopping
30-40

Pastasallad med fänkålsstekt salsicca, fetaost och frötopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • svartpeppar

Salvia- och lökdressing

Vitlök
1 klyfta
Rödlök
1 st
Torkad salvia
2 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Rödvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar

Pastasallad

Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Salsicciakorv (Svaveldioxid)
1 förp
Casarecce (Vete)
200 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 762 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ta med pastasalladen på picknick? Kyl ner alla ingredienserna innan du blandar ihop salladen.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Salvia- och lökdressing: Finhacka vitlök och rödlök. Lägg i en salladsskål och blanda ner torkad salvia, socker, salt, rödvinsvinäger, olivolja och nymald svartpeppar.
  3. Pastasallad: Tärna tomat och blanda ner i dressingen. Halvera och skär fänkål i tunna skivor. Skär salsiccia i slantar.
  4. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten när du häller av pastan.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia och fänkål ca 4 min tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda ner kall pasta, fänkålsstekt salsiccia och ruccola i skålen med tomat. Toppa med fetaost och frömix.