30-40
Utan gluten
Salsicciabiffar med parmesanpommes, caesaryoghurt och timjandressad spetskål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- mjölk
- neutral olja
Parmesanpommes
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Salsicciabiffar
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
2 ½ msk
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Salt
½ krm
Neutral olja
Caesaryoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Vitlök
½ klyfta
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron- och timjandressad spetskål
Citron
1 st
Spetskål
1 st
Timjan
20 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Parmesanpommes: Skär bakpotatis i pommesfrites formade bitar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och torka eventuellt med en handduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, riven parmesan, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, blanda runt efter halva tiden.
- Salsicciabiffar: Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Caesaryoghurt: Blanda matyoghurt, riven parmesan, pressad vitlök, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar i en skål.
- Citron- och timjandressad spetskål: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål och finhacka timjan. Blanda ner i bunken och krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda runt.
- Servera salsicciabiffar med parmesanpommes, spetskålssallad och caesaryoghurt.