Salsicciabiffar med parmesanpommes, caesaryoghurt och timjandressad spetskål
30-40
Utan gluten

Salsicciabiffar med parmesanpommes, caesaryoghurt och timjandressad spetskål

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • neutral olja

Parmesanpommes

Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar

Salsicciabiffar

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
2 ½ msk
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Salt
½ krm
Neutral olja

Caesaryoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Vitlök
½ klyfta
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Citron- och timjandressad spetskål

Citron
1 st
Spetskål
1 st
Timjan
20 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 732 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Parmesanpommes: Skär bakpotatis i pommesfrites formade bitar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och torka eventuellt med en handduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, riven parmesan, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, blanda runt efter halva tiden.
  3. Salsicciabiffar: Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  4. Caesaryoghurt: Blanda matyoghurt, riven parmesan, pressad vitlök, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar i en skål.
  5. Citron- och timjandressad spetskål: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål och finhacka timjan. Blanda ner i bunken och krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda runt.
  6. Servera salsicciabiffar med parmesanpommes, spetskålssallad och caesaryoghurt.