Risotto verde med sparris, babyspenat och mandelspån
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Risotto verde med sparris, babyspenat och mandelspån

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt

Risotto

Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Babyspenat
15 g
Quattrocento (Mjölk)
70 g
Salt
Svartpeppar

Råstekt sparris

Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Till servering

Babyspenat
15 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 588 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara de grova delarna av sparrisen! Ge risotton mer smak genom att koka dem i buljongen 5 min.

  1. Risotto: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull (se tips!). Finhacka bananschalottenlök och vitlök.
  2. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Tillsätt vitvinsvinäger och späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
  3. Lägg babyspenat och 1 dl vatten i en mixerbunke och mixa slätt. Grovriv formaggio quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner mixad spenat och hälften av den rivna osten (spara resten till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Råstekt sparris: Ansa sparris. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  5. Servera risotto verde toppad med babyspenat, råstekt sparris, riven ost och mandelspån.