Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger
25-35
Laktosfri

Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Potatissallad

Färskpotatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe

Dressing

Citron
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Senap (Senap)
2 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Dill
20 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 595 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatissallad: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
  2. Förberedelser: Häll av räkor. Skiva rödlök tunt. 
  3. Dressing: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Potatissallad: Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
  5. Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor och krutonger.