Chimichurri kyckling med rostad klyftpotatis, fetaost-och gurksallad
30-40
Utan gluten

Chimichurri kyckling med rostad klyftpotatis, fetaost-och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • salt
  • vitvinsvinäger

Chimichurri-kyckling

Vitlök
2 klyfta
Bladpersilja
20 g
Torkad oregano
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
3 msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Minutfilé
330 g

Rostad klyftpotatis

Potatis
400 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Feta- och gurksallad

Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 612 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Chimichurri-kyckling: Grovhacka vitlök och bladpersilja. Lägg i en bunke och blanda i torkad oregano, chili flakes, rödvinsvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar (spara 3/4 dl av chimichurrin till servering). Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
  3. Rostad klyftpotatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Chimichurri-kyckling: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
  5. Feta- och gurksallad: Halvera gurka och gröp ur kärnhuset (lblanda ner kärnhuset i den resterande chimichurrin). Skär gurkan i 1-cm tjocka halvmånar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med smulad fetaost, lite vitvinsvinäger och salt.
  6. Servera kycklingen med resten av chimichurrin, rostad klyftpotatis och feta- och gurksallad.