Karibiska tacos med lime, ingefära och mangosalsa
20-30

Karibiska tacos med lime, ingefära och mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • tomatpuré
  • köttbuljong
  • salt

Karibisk tacofärs

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Malen kanel
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Chili flakes

Mangosalsa

Koriander
20 g
Mango
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Tillbehör

Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och chili flakes!

  1. Karibisk tacofärs: Skiva bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök ca 1 min. Tillsätt kalkonfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, spiskummin, torkad oregano, malen kanel och malen ingefära. Fräs ytterligare ca 4 min. 
  2. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong. Sjud ca 4 min. Tillsätt limeskal från hela limen och pressad saft från halva. Späd eventuellt med lite mer vatten om färsen blir torr. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  3. Mangosalsa: Grovhacka koriander. Skala och tärna mango och lägg i en skål. Tillsätt koriander, vitvinsvinäger och lite salt. 
  4. Tärna tomat och lägg på en tallrik. Klyfta resten av limen. 
  5. Fyll tortillabröd med karibisk tacofärs, mangosalsa, tomat och matyoghurt. Servera med limeklyfta!