Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- tomatpuré
- köttbuljong
- salt
Karibisk tacofärs
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Malen kanel
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Chili flakes
Mangosalsa
Koriander
20 g
Mango
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tillbehör
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 697 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och chili flakes!
- Karibisk tacofärs: Skiva bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök ca 1 min. Tillsätt kalkonfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, spiskummin, torkad oregano, malen kanel och malen ingefära. Fräs ytterligare ca 4 min.
- Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong. Sjud ca 4 min. Tillsätt limeskal från hela limen och pressad saft från halva. Späd eventuellt med lite mer vatten om färsen blir torr. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Mangosalsa: Grovhacka koriander. Skala och tärna mango och lägg i en skål. Tillsätt koriander, vitvinsvinäger och lite salt.
- Tärna tomat och lägg på en tallrik. Klyfta resten av limen.
- Fyll tortillabröd med karibisk tacofärs, mangosalsa, tomat och matyoghurt. Servera med limeklyfta!